joi, 27 martie 2008

Buna. Sunt eu ROBOTUL.

Va mai amintiti cand eram copii si jucam leapsa, sotronul, castelul, fateascunselea, lapte gros? Ei bine in scurt timp jocurile astea or sa fie legende. De ce spun asta? O companie din Japonia produce un robot inalt de 1.40 m cu scop principal de a distra copii. " Roboţelul va putea identifica fiecare copil în parte. Va putea, de asemenea, să îi strige pe copii pe nume şi să ţină cont de sexul şi vârsta lor pentru a realiza mici dialoguri cu ei. Vocabularul robotului este însă, pentru moment, limitat. Sursa: Hotnews )". Cine vrea o astfel de copilarie? Oare in scurt timp nu o sa mai avem nume o sa avem id-uri? O sa avem tatuate coduri de bare pentru identificare? Noi poate nu, dar copiii nostrii au mari sanse sa apuce vremurile astea. Semnez eu. ROBOTUL.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Vremurile astea sunt mai aproape decat crezi.

Anonim spunea...

deja s-a facut inlocuirea....dar si oamenii pot fi inlocuiti cu roboti?

M.G.Craciun spunea...

Ah... mi-ai deschis o rana...
Vorbesti de viitor... dar despre prezent ce crezi ?
Iti spun eu? Parinti prea ocupati sa isi mai intrebe copilul daca a mancat... d'apai sa se joace cu el, copii care in loc sa iasa afara, se aseaza in fata unui monitor creandu-si o noua viata... unde au ramas iubirea pentru animale, jocul, planurile prostesti si cazemantele ?
Eu fac voluntariat la CREATIV ... am 17 ani si invat sa ma joc. Ti se pare ciudat? Este o experienta extraordinara. Daca o sa am vreodata copii ... o sa ii invat sa gandeasca, sa isi imagineze ..sa gaseasca solutii... o sa ii invat sa-si traiasca copilaria.
As vrea sa gandeasca mai multi ca mine... dar deah... e mai simplu sa faci un robot decat sa-ti gasesti un pic de timp pentru cel mai important lucru din viata ta (fiindca asta este un copil!).

PAPICHULLOOO spunea...

@zuza
Buna, ai perfecta dreptate. Felicitari pentru voluntariat, este laudabil ce faci, din pacate multi nu au timp pentru voluntariat fiind ocupati evident cu MUNCA. Din pacate. Copii nostrii or sa aiba o copilarie lipsita de bucuria de a te mai juca in fata blocului. Apropo, ai mai vazut copii in fata blocului? Cred ca nu. Acum joaca Counter in retea. Asta este viitorul.

Anonim spunea...

in fata blocului... poate e mai bine ca nu sunt. dar as vrea sa-i vad in parcuri (care?), in salile de sport, pe stadioane, pe pistele de atletism. sa stii ca e foaaarte important si daca parintii sunt nepasatori sau nu, sau iscusiti in educatie.

PAPICHULLOOO spunea...

@pushthebutton
"In fata blocului" era un fel de a spune.

Anonim spunea...

:)))) Incerc sa imi imaginez un robot jucand lapte-gros!!!!

Nu vreau sa iau in ras realiatea pe care tu ai expus-o! Copiii din zilele noastre au o cu totul alta notiune, o alta perceptie asupra jocului. Noi doream sa alergam, sa stam afara pe scarile blocului, sa mergem cu bicicletele, nu ne lasam dusi in casa decat dupa multe certuri si lacrimi... in schimb ei vor doar calculator si televizor. Pentru ei asta e distractie iar iesitul pe afara e uneori o pedeapsa deoarece trebuie sa intrerupa jocul pe calculator...

PAPICHULLOOO spunea...

Da, pentru ei iesirea afara este o pedeapsa. Cat de mult imi doream sa stau pe scarile blocului... :)

Bianca H. spunea...

Chiar mi se pare oribil, de acum poate o sa fim si noi inlocuiti de robotei si toate minunile iar albumul foto va fi si el electronic

Anonim spunea...

V-ati ascunselea jucam si noi, Doamne, ce frumos mai era! Tin minte ca faceam foc in spatele blocului si strangeam toata strada, mai cu o muzica, mai cu o leapsa...principala joaca a copiilor in ziua de azi? jocurile pe calculator. Pacat ca multi au uitat sa mai zambeasca cu sufletul...

Daniela spunea...

cand noi ne jucam pe scarile blocului, cei mai mari decat noi erau ingroziti de asta fiindca majoritatea isi petrecusera copilaria la tara. acum copiii au roboti cu care se joaca iar noi ne revoltam....oare pe ei ce o sa-i inspaimante la generatiile urmatoare? nici nu vreau sa ma gandesc.