luni, 25 august 2008

Barcelona-Costa Brava-Capsunari-Vestul tarii-Bucuresti

Spania este una din cele mai misto destinatii de concediu din Europa. De fapt cred ca cea mai misto.
BARCELONA - Super oras, cel mai misto oras vazut de mine pana acum. Arhitectura, oamenii, locurile, plaja, mancare ( Paella de marisco - cea mai tare paella din Spania . Am stat doar 4 zile in Barcelona, dar nu mi-au ajuns sa vad tot. Am fost la: Camp Nou, Park Guell, La Rambla, Sagrada Familia ( cea mai tare in absolut ), Casa Batllo, Casa Gaudi, Catedrala din Barcelona, Casa Milo, Tibidabo ( de aici ai cea mai misto priveliste a Barcelonei ). Tot in Barcelona am fost la plaja in Barceloneta, super apa, super nisip, super barulete si terase.

Costa Brava - Costa Brava ca si apa a marii si plaja nu se poate compara cu Costa Blanca. Insa ca frumusete a oraselor este mai misto. Am dormit in Malgrat del Mar, dar plaja am facut pe toata costa, in fiecare zi in alt loc. Cele mai misto plaje au fost Rosses,Tossa del Mar, Tamariu, Cadaques ( pt oras ). Am descoperit si o plaja privata foarte foarte ok dar imi scapa acum numele. Neaparat trebuie sa faceti snorkeling, sunt niste pesti foarte draguti si apa este oricum extrem de limpede. Cel mai misto club, Budda Beach Club, unde bei cel mai bun Mojito ( aoleu ce pofta mi s-a facu :))si cea mai buna Sangria. Neaparat trebuie sa inchiriati o masina, pentru a va deplasa la toate plajele, se circula ok, cu exceptia Lloret del Mar.

Capsunari - de frica avionului, am mers pana in Barcelona cu autocarul. Nu a fost atat de greu pe cat ma asteptam. La dus a fost chiar ok, si aici ma refer la oameni, majoritatea mergeam in vacanta. La intoarcere insa, o cu totul alta poveste. Capsunarii frate. Tarani, ghelbani, prosti, mi-a fost rusine sa cobor din autocar cand faceam opriri pe drum. Toti se dadeau mari ca, castiga mii de euro dar erau rupti in cur, nu plateau 50 de centi la baie, preferau sa se pise in spatele autocarului sau se intre fara sa plateasca. In Italia, o capsunara, a inceput sa se spele pe picioare in fata unui restaurant. Nu vreti sa stiti cum radeau italienii de ea si cum se uitau. Plm. Te simteai ca un cacat, ca esti cu acei oameni, ca s-ar putea ca si tu sa fii asimiliat cu ei. Sa isi cumpere o apa sau un suc din benzinarii sau de undeva, nici vorba, isi umpleau sticlele cu apa de la baie, dar ei castiga mii de euro :)). Sa i-o spuna lui Mutu care joaca la Fiorentina. O alta fita pe care am observat-o, este ca ei intre ei vorbesc in spaniola. Plm de cacati, uita de unde au plecat si ca desi acum traiesc in Spania tot niste salbatici au ramas. In Ungaria, niste capsunare colorate, au aruncat cu o moneda de 1 euro in femeia de servici, ca " ele nu platesc sa se cace, dar sa vada aia ca ele au bani " si bineinteles pulele de rigoare in gura aleia. Noroc ca aia nu intelegea. Concluzia: astia sunt romanasii care muncesc afara. Astia fac imaginea romaniei, taranii astia. Aia care sunt ok, sunt minoritari in comparatie cu astia.

Vestul tarii
- din vama pana in Bucuresti am facut 13 ore !!!!!. Din vestul tarii. Vestul ala, cica, civilizat. Apropo de ce scriam mai sus, majoritatea capsunarilor au coborat in Timisoara. Alt oras cica altfel decat restul tarii. Pula. Arata ca Bucurestiul acum 10-15 ani. Si era si jegos, de unde or avea frustratii aia impresia ca sunt deosebiti nu stiu. Drumuri de mega rahatul pana la Brasov. Vestul tarii pentru mine a reprezentat o deziluzie totala. Nimic spectaculos, nimic special, din contra. Cineva imi spunea ca Oradea ar fi altfel. Cand plec in Germania am sa trec pe acolo, sa vad, dar nu cred sa fie altceva.

Bucuresti - si intr-un final ajung in Bucuresti. Orasul meu. O fi el cum o fi, dar nu se compara cu NIMIC din Romania.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Vrei sa spui ca judeci atatia oameni care muncesc afara dupa 100 si ceva cu care ai mers tu in autocar? Este valabil si pentru Timisoara.

PAPICHULLOOO spunea...

Da. Daca din 100 si ceva, erau 10 tarani, atunci puteai spune ca este o exceptie. Dar cand din 150, 145 sunt salbatici, ce concluzie sa trag???

Anonim spunea...

Sunt si romani care muncesc civilizat, nu sunt "salbatici" cum spui tu, sunt chiar civilizati. Sunt mult mai multi astia decat "salbaticii" tai. Sau toti cei care nu sunt din Bucuresti sunt salbatici?

Anonim spunea...

"capsunare colorate" :))), ce inseamna papichul asta, ca erau capsunile mai coapte?

PAPICHULLOOO spunea...

@anonim: vad ca iti place foarte mult cuvantul "salbatici". Si mie. Sunt 100% convis ca sunt si oameni care muncesc onest, etc......dar sunt mult mult mai putini decat "salbaticii" mei. Nu am spus, si nici macar nu am dat de inteles, ca cei care nu sunt din Bucuresti sunt "salbatici". Nu stiu de ce incerci sa faci legatura asta.
@dan:"capsunare colorate" inseamna de fapt capsunare zburatoare :))), poate acum sunt mai clar :)).

Anonim spunea...

Am vrut sa nu mai scriu aici, dar recunosc, postul tau m-a enervat foarte tare. Parintii mei lucreaza in Spania, si nu sunt salbatici. Cred mai repede ca tu esti un ignorant din Bucuresti care razi de oamenii care muncesc cinstit. Si faptul ca le spui tarani, arata ca ii dispretuiesti.

PAPICHULLOOO spunea...

@anonim: nu stiu daca esti acelasi anonim de mai sus sau altul. Felicitari pt faptul ca parintii tai lucreaza in Spania, probabil esti cea mai tare din clasa si ai cel mai misto telefon mobil acolo in sat la tine. Apopo, cand te suna le spui "buna" sau "ola"? Era sa uit, cand te mai enervezi, in loc sa ma faci pe mine ignorant ( am mari dubii ca stii ce inseamna )mai bine ia o lama si joaca-te cu ea, intr-un colt, ca esti cam trista si nu ai pe nimeni.
P.S: am scris la feminin ca am asa un sentiment ca esti fata. Astept un raspuns la comm-ul asta.

Marian Trasca spunea...

Din pacate, ca vrem sau nu sa recunastem, devenim o natie ....sau nu...chiar suntem o natie nevrotica! Pacat!!! Ii dau mare dreptate taximetristului pe care l-am intalnit ieri si care, cu durere in suflet, a spus "nu avem identitate nationala" ...iar asta ai spus-o si tu mai sus "vorbeau in spaniola"....Apropos de asta acelasi lucru l-am intalnit si eu intr-un aeroport din Germania. Desi majoritatea ce urmam sa ne inbarcam catre Romania erau romani vorbeau in Spaniola...Te inteleg prin ce ai trecut!

PS: ma bucur ca a fost pana la urma o vacanta reusita! La mai multe

Anonim spunea...

Despre Spania nu stiu ce sa spun, decat sa te cred pe cuvant asta pana ajung si eu acolo in ceva concediu... dar despre vestul tarii, haide pana la Oradea sa vezi daca la fel vei crede :D

Anonim spunea...

ceea ce te indigneaza pe tine este din pacate un fenomen foarte raspandit...sa speram la mai bine!

PAPICHULLOOO spunea...

@nico: Din pacate eu nu mai cred de mult ca se poate schimba ceva. Asta este " frumoasa si fascinanta Romanie ".

Anonim spunea...

Ai un blog foarte bun.